NYHETER

BLOGG

Blogg: 44 nya elfordon och 1650 nya laddpunkter!

2016-03-01

Inga laddstationer, små, plastiga och dyra bilar, kort räckvidd… ja, elbilsfördomarna genom åren har varit många. Men nu finns det inte längre något att skylla på. Jag har tagit en titt på kommande laddbara bilar och på den planerade utbyggnaden av laddinfrastruktur. Dags att byta till elbil innan det är för sent!

 

Imorgon är det dags för den stora, årligt återkommande, Geneva International Motor Show, eller bilsalongen i Genève som den kallas i folkmun. Redan nu vet vi att några av de stora biltillverkarna kommer att visa upp nya laddbara fordon i form av spännande koncept, men också som produktionsklara bilar. Blickar vi framåt så kommer de kommande 2-3 åren vara väldigt viktiga år för de laddbara fordonen. Nästan alla de stora biltillverkarna har minst ett laddbart fordon på gång.

 

Audi

Har en hel hög med fordon på gång. Snart börjar Audi Q7 e-tron (PHEV) säljas i Sverige. Efter det satsar Audi stort på rena elbilar i form av Q6 e-tron, Q7 e-tron (BEV) och Q8 e-tron. De har även väckt liv i sin sportbil R8 e-tron som troligen kommer ut inom något år. Det ryktas också om en Q4 e-tron med 45 mils räckvidd, men som kommer efter 2018. De rena elbilarna har alla 45 mils räckvidd utom Q6 e-tron som har 50 mil.

 

BMW

Tvärtemot Audi, så satsar BMW på sina laddhybrider. Här kan vi se framemot 330e och 740e i tre versioner. Men under 2018 släpper BMWi sin nästa rena elbil, BMW i5 med 30 mils räckvidd.

 

Mercedes-Benz

Mercedes följer BMW i laddhybridspåret och planen är att släppa laddhybridversioner av E-klass kombi, E350e, GLC 350e 4MATIC och GLE 550e.

 

Tesla

Tesla kommer att visa upp SUV:en Model X i Genève. Och Elon Musk har lovat att deras Model 3, en elbil med över 30 mils räckvidd till ett konkurrenskraftigt pris, skall visas upp i slutet av mars och de första bilarna levereras under senare hälften av 2017.

 

Volkswagen

Efter dieselskandalen bytte Volkswagen spår helt och satsar nu stenhårt på eldrift. Här kan vi se fram emot nya versionen av e-Golf med 30 mils räckvidd. Men också Budd-E med 60 mils räckvidd och lyxbilen Phaeton. 2017 kommer de också släppa SUV:en Tiguan i laddhybridversion. Det ryktas också om en uppföljare till den spejsiga XL1 i form av XL3, som troligen kommer 2018.

 

Volvo

Volvo gör som de flesta andra och satsar på laddhybrider i första hand. Vi ser fram emot S90 T8 och V90 T8 som kommer i laddhybridversioner. En ren elbil från Volvo får vi se 2019, troligen i 40-serien.

 

Chevrolet/Opel

Man hör inte så mycket om Opel i elfordonssammanhang. Men när man väl hör något, så är det något intressant. Denna gång är det Chevrolets Bolt, men med Opel-emblem och namnet Ampera-e. En ren elbil med 32 mils räckvidd och ett pris som får varje oljelobbyist att darra av rädsla. Chevrolet har i USA släppt Volt i en ny förbättrad version. Vi får se om denna laddhybrid med 85 km räckvidd någonsin kommer till Europa.

 

Sportbilarna

De stora sportbilstillverkarna har insett fördelarna med elmotorer och här kommer en hel del intressanta bilar. Förutom den läckra mission-E, med 60 mils räckvidd, som vi tidigare presenterat kommer Porsche att trycka in elmotor i den klassiska Porsche 911 och erbjuda den i laddhybridversion. Dock måste vi vänta till 2020 innan vi får lägga vantarna på den. Innan det har Maserati hunnit få ut sin laddhybridversion av SUV:en Levante. Även Bentley hinner få ut sin laddhybrid Bentyaga, och Aston Martin släpper sin elbil RapidE med 32 mils räckvidd.

 

Alla de övriga

Förutom de ovan nämnde så kommer Cadillac släppa en laddhybrid med namnet CT6. Chrysler satsar stort och släpper tre laddhybrider under 2016 och 2017. Citroën kommer visa upp sin färgglada strandjeep E-Mehari, en elbil med 20 mils räckvidd, under bilmässan i Genève. Honda släpper sin Accord i laddhybridversion. Hyundai släpper den nya bilen Ioniq i tre versioner varav en ren elbil och en laddhybrid. De släpper också en laddhybridversion av sin Sonata. Nissans lyxmärke, Infiniti, kommer att släppa en laddhybrid under året. Vi får också se den populära SUV:en Optima från Kia i laddhybridversion under nästa år. BMW-ägda Mini lånar drivlina från sin storebror och vi kommer få se Countryman i laddhybridversion om två år.

 

Och laddinfrastrukturen då?

Regeringens satsning, Klimatklivet, har gett laddinfrastrukturen i Sverige en rejäl skjuts. Av 165 beviljade ansökningar är 105 stycken relaterade till laddinfrastruktur, det innebär 64 % av alla projekt. Totalt handlar det om över 60 miljoner kronor i bidrag som skall resultera i 1650 laddpunkter, varav 1090 stycken med lägre effekt än 22 kW och 570 stycken med effekt över 22 kW. De flesta laddpunkter är publika. Hela budgeten för Klimatklivet är 1,9 miljarder kronor, och hittills har endast 16 % av pengarna delats ut, vilket betyder att många fler laddstationer kommer att sättas upp de närmaste åren. Bland annat kommer E-on bygga 150 laddstationer i Skåne. Stockholm Parkering bygger 350 laddpunkter i Stockholm. Göteborg energi sätter upp 14 snabbladdare i Göteborg. CLEVER bygger över 30 snabbladdningsstationer under 2016-2017. Fortum Charge & Drive har ett 30-tal laddare på gång i norra Sverige. Och detta är bara några av alla projekt som är på gång. Så frågan är hur länge man ska vänta? Inom en snar framtid kanske inte någon längre vill köpa din gamla bensin- eller dieselbil…

 

/Mazdak Haghanipour, Projektledare Power Circle

Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /storage/content/61/191961/powercircle.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 3297