NYHETER

BLOGG

Blogg: tre bra höstevent i el-Sverige

2018-10-23

Hösten är både hatad och älskad. Oavsett vad du tycker om vardag, rutiner, svalare temperaturer, högre uppvärmningskostnad, påfyllnad i vattenmagasinen, färre soltimmar och bra vindkraftsproduktion har du tre spännande event att se fram emot tillsammans med Power Circle under hösten.

 

15/11 – Framtidens elsystem, Stockholm

 

Välkommen till en ny konferens där vi presenterar några av de mest spännande projekten just nu i det svenska elsystemet – såväl kommersiella som akademiska. Med Framtidens elsystem vill vi höja kunskapen i branschen genom att lyfta fram konkreta exempel på teknik och lösningar som bidrar till att framtidssäkra elsystemet. Dessutom bjuds på framtidsspaningar och inspirerande samtal om innovationskraft och framgångsrika samarbeten. Konferensen – arrangerad av Power Circle och Forum för smarta elnät – riktar sig till dig som arbetar på till exempel elnätsbolag, forskningsinstitut, fastighetsbolag, kommun eller myndighet.

 

Till program och registrering

 

Läs mer om hur Power Circle stärker elsystemforskning – och innovation

 

 

20/11 – Energy Storage Masterclass, Uppsala

 

I elnätet, skateboards, bilar och vindkraftsparker blir batterier en allt vanligare komponent för att öka värdet på tjänsten. 20:e november ordnar EUs innovationshub på energiområdet – InnoEnergy – en tredagars fördjupningskurs i batteriteknik på ångströmlaboratoriet i Uppsala. ”Battery Storage Masterclass” är för alla som vill fördjupa sin förståelse i batteriteknik – ett spännande område som utvecklas snabbt på både affärs- och tekniksidan. Kursen innehåller en mix av teori och praktik. Föreläsarna är från både industri och akademi och blandas med studiebesök. I kursen ingår bland annat studiebesök på Epiroc i Örebro och på Ångström laboratoriets Advanced Battery Centre.

 

Till program och registrering

 

 

30/11 – eCar Expo, Göteborg

 

Andelen laddbara bilar av de totala nyregistreringarna blev 12,1 % i september. Därmed behåller Sverige sin placering i ledarklungan i världen. Hela elbilsindustrin, politiker och nyfikna konsumenter samlas på eCar Expo i Göteborg den 30 november till 2 december. Power Circle är med på ett hörn när Nordens största elbilsmässa i år etablerar sig på Svenska Mässan. Mässan möter upp mot efterfrågan och fyrdubblar därmed sin kapacitet som mötesplats för den snabbt expanderade industrin kring laddbara elbilar.…

 

Mer information och registrering

Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /storage/content/61/191961/powercircle.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 3297