NYHETER

BLOGG

Blogg: Genom Europa med elbil

2017-09-13

Vad är väl en bilsemester genom Europa? Den kan vara dötrist och långtråkig och …  och … alldeles, alldeles underbar. Följ med i Tesla Model X90D och låt dig inspireras av en elbilssemester med guldkant. Utveckling på elbilar vad gäller såväl räckvidd som pris och laddinfrastruktur sker rekordsnabbt. Dags att planera redan nu för framtidens semester!

 

Texten är skriven av en extern skribent som samtyckt till publicering i Power Circle’s blogg

 

Dags för avresa

Resan gick från Stockholm, via Danmark, längs Autobahn, förbi Österrike och ned till Florens. Därefter följde en avstickare till Nice innan det var dags att köra vägen via italienska och schweiziska alperna innan vi var hemma i Sverige igen. Första sträckorna hade jag sällskap av min svåger, som sen blev avlöst av min familj efter några härliga dagar i Florens. Vi reste bekvämt i Tesla Model X90D och fick uppleva vackra vyer och ett pärlband av snabbladdare nedåt Europa.

Redan innan avresan visade bilen upp en av sina riktiga starka sidor, utrymmet. I nedsänkningen i bagageutrymmet får man ledigt plats med fyra kabinväskor. Färdigpackade satte vi oss i bilen och åkte iväg nedåt landet. Vi kom en bra bit innan det var dags för första stoppet. Inte alla laddare är lika vackert placerade som resans första superladdare.

 

Denna vackra småländska vy hade vi inte fått se om det inte vore för laddstoppet.

 

Blogg Elbilssemester1

 

Panorama över Öresund

Dag två åkte vi över Öresundsbron och här var det en mäktig utsikt som kunde avnjutas från genom den väl tilltagna vindrutan. Vi körde en stor del av resan med autopiloten aktiverad. Även om den ännu inte är i närheten av ”helt självkörande” så upplever jag att körningen blir mindre tröttsam och mer avkopplande. Dessutom får vi regelbundna uppdateringar via nätet som medför en bättre autopilot varje gång den används.

 

Förberett för elbilsboom

I Danmark och Tyskland ligger laddarna tätare och har fler laddpunkter än i Sverige. Det är verkligen förberett för en kommande elbilsboom. Vi åkte visserligen före den stora semestertrafiken kom igång, men det var gott om plats vid laddstationerna hela vägen ned till Italien.

 

Trots att laddarna oftast ligger ganska trist vid motorvägen får man ibland uppleva saker man annars inte skulle ha sett. Här är till exempel en laddare i Tyskland som ligger bredvid en inomhusskidbacke.

 

Blogg Elbilssemester2

 

Räckviddsångest på autobahn

Teslan inbyggda navigator är mycket bra på att beräkna energiåtgång. På autobahn kan det dock vara lurigt eftersom man inte vet vilken hastighet navigatorn räknar med att man ska köra i. Är man dessutom som jag, ny elbilsförare och inte helt van vid exakt hur stora påverkan hastigheten har på energiåtgången kan man få vara med om ett äventyr. Jag hann bli rejält nervös de sista kilometrarna och lade mig därför tätt bakom en långtradare, ett knep som drastiskt minskar energiåtgången. Väl vid laddstationen hade jag bara 1 % kvar av batteriet…

 

Bortsett från den lilla fadäsen är hela Tyskland som en symbol för vad som komma skall med massor av förnybar energi och fullt med laddare. Det går nästan inte att åka längs autobahn och inte se ett vindkraftverk. Synd bara att de inhemska biltillverkarna verkar vara så hopplöst tröga ur blocken.

 

En annan fördel med eldrift är att man kan sova bekvämt i bilen, vilket jag och min svåger faktiskt gjorde andra natten. Eftersom klimatanläggningen kan vara på utan att någon oljeeldningsmaskin måste pumpa ut avgaser kan man sova gott med gott samvete.

 

Så småningom började vi närma oss målet, här en av alla vackra vyer vid Gardasjön.

 

Blogg elbilssemester3

 

Europas högsta elpris

Framme vid första anhalten, vårt hyrda stenhus utanför Florens. I Italien var det svårt att hitta snabbladdare. Men även om det inte är att rekommendera så går det trots allt att ladda en elbil vid ett stenhus ute på den italienska landsbygden.

 

 

Blogg elbilssemester4

 

 

 

Jag hade undersökt lite i förväg och kom fram till att medan Sverige har Europas lägsta elpris har Italien Europas högsta pris. Jag kompenserade husägaren för mitt laddande under en vecka, €20 gick det på.

 

Laddstopp för värdefull paustid

Efter Florens åkte jag och familjen via Nice innan vi vände hemåt Sverige igen. Vår gemensamma uppfattning efter hela resan var att barnen behöver mer paus än vad elbilen behöver. Kan man inskränka sig till att ta pauserna där det finns laddare märker man således som barnfamilj överhuvudtaget inte av att bilen måste laddas.

 

I Varazze var det ingen svår sak att spendera en halvtimme (och mer) med promenad förbi båtarna, lunch och besök på en liten lekplats.

 

Eftersom en Tesla laddar mycket fort (med över 100 kW effekt) upp till ca 70% för att sedan gradvis ladda betydligt långsammare laddar man aldrig batteriet fullt under långkörningar. Man kör i drygt två timmar och stannar sedan i 20-30 minuter, vilket inte känns överdrivet invasivt ens för vuxna. Fick jag önska något skulle det ännu snabbare laddning snarare än längre räckvidd.

 

Ingenstans kommer en elbil så till sin rätt som i Alperna. All extra energi som förbrukas på vägen upp återvinns på vägen ner och dessutom finns ingen risk för överhettning av bromsarna. Samtidigt gör kuperat landskap, hög hastighet och motvind eller regn att man verkligen märker hur energiåtgången påverkas av olika faktorer.

 

Falkvingedörrar

Än så länge väcker man uppmärksamhet vid resa med Tesla genom Europa. På en ganska ödslig parkering parkerade en McLaren supersportbil bredvid oss just när vi skulle åka därifrån. Fram rusade en klunga personer och började filma och ta kort. Tyvärr för gubben i sin McLaren tog de inte kort på hans bil utan på Teslan och falkvingedörrarna.

 

Blogg elbilssemester5

 

Faktum är att falkvingedörrarna inte bara är för show utan att de faktiskt har flera fördelar. Exempel är att behöva böja ryggen när man ska sätta fast barn i barnstolar, att de fungerar som regnskydd, att man kommer in enklare än med vanliga dörrar när det är väldigt trångt samt att barnen inte slår upp dem i bilen bredvid.

 

630 mil på 15 dagar

Väl hemma igen hade vi summerade vi 630 mil under 15 dagar. Snittförbrukning inklusive autobahn fram och tillbaka genom Tyskland samt regn från Milano och hela vägen hem blev 258 Wh/km. Med 90 kWh batteri innebär det alltså en “snitträckvidd” under semestern på 35 mil per fullt batteri. Det är dock en sanning med viss modifikation eftersom man inte har 90 kWh tillgängliga i en Tesla med 90 Kwh batteri utan något mindre.

 

Det teoretiska priset för elen under hela resan blir som synes ca 1600 kr. Eftersom vi superchargade nästan hela resan blev det betydligt billigare för oss, bortsett från bilens inköpspris. Som jämförelse kan nämnas att vår förra bil av samma storlek med bensin-V8 hade förbrukat 950 liter bensin till en kostnad av ca 13 000-14 000 kr på samma resa.

 

Att resa långt med en elbil är något vi absolut kommer att göra igen.

 

Text och bild: Håkan Normark