NYHETER

EVENT

SamspEL Arena webinarium 3 juni: Digitalisering av elnäten

2020-04-23

Den 3 juni kl 9.30-12.00 arrangeras vårens SamspEL Arena som ett webinarium på temat “Digitaliseringen av elnäten”

 

SamspEL Arena är mötesplatsen för utveckling inom elsystem. Arenan samlar aktuell forskning och pilotprojekt och ger en plattform för forskare, näringsliv och beslutsfattare att tillsammans vidareutveckla och diskutera lösningar för framtidens elsystem.

 

Den här gången kommer vi bjuda på presentationer och paneldiskussioner om nya metoder för insamling av data och avancerad databehandling för att säkra nätets stabilitet och driftssäkerhet. Vi kommer få höra infallsvinklar både från näringslivet och pågående forskningsprojekt. Insprängt under förmiddagen kommer även finnas möjligheter till att nätverka digitalt och skapa nya kontakter trots hemmakontor.

 

Seminariet riktar sig till dig som arbetar på elnätsbolag, teknik- eller tjänstebolag, forskningsinstitut, myndighet eller annan verksamhet med intresse av teknik och tjänster för ett smartare elsystem. Du behöver inte vara involverad i ett projekt som tillhör SamspEL för att delta.

 

Program och anmälan finns här

 

Se videoinspelningar från tidigare SamspEL Arena under 2019, som bland annat arrangerades som del av Solforum (här) och tillsammans med CoordiNet-Forum (här).

 

SamspEL Arena arrangeras av Power Circle på uppdrag av Energimyndigheten, för att sprida och nyttiggöra kunskapen inom forsknings- och innovationsprogrammet SamspEL.

 

Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /storage/content/61/191961/powercircle.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 3297