ELIS - Elbilen i Sverige

Statistikdatabasen ELIS – Elbilen i Sverige, innehåller detaljerad fakta över elbils- och laddinfrastrukturbeståndet i Sverige

Publik statistik

Hur, när och var ska vi bygga vår infrastruktur för elbilar? Hur ser elbilsbeståndet ut i vår kommun? Vilka bilmodeller är populärast? Dessa, och många fler frågor kan ELIS besvara. Här finner du ett urval av statistiken från ELIS över laddbara fordon och laddinfrastruktur. Du kan också läsa vår sammanfattning Elbilsåret 2023 här.

Klicka åt sidan för att ta del av mer statistik, och klicka i och ur olika kategorier för att studera datan närmare. Du kan enkelt spara eller dela statistiken på sociala medier eller på din egen hemsida genom att hovra över bilden och klicka på knappen ”Dela” i övre högra hörnet.

Önskar du mer fördjupad statistik kan du beställa ELIS här nedan eller logga in om du redan är prenumerant.

Information om vår fördjupade statistik

Statistikdatabasen ELIS – Elbilen i Sverige, är en unik databas som innehåller detaljerad fakta över elbils- och laddinfrastrukturbeståndet i Sverige idag. Statistiken sammanställs av Power Circle utifrån publikt tillgänglig data. ELIS uppdateras med en månads mellanrum och går att beställa som ett engångsutdrag eller i abonnemangsform med leverans varje månad.

Använd ELIS som ett kraftfullt och lättöverskådligt verktyg för beslutsfattande kring elbilar och uppbyggnad av laddinfrastruktur. ELIS används redan idag av kommuner, energibolag, statliga myndigheter, konsulter, fastighetsbolag och media.

ELIS går att beställa som ett engångsutdrag en viss månad eller i abonnemangsform. Abonnemangen betalas antingen per kvartal eller per år och ger tillgång till ny data varje månad. Se priser för både abonnemang och engångsutdrag nedan.

ELIS går att beställa som ett engångsutdrag eller i abonnemangsform med uppdateringar varje månad och visar er bland annat:

 • Totala elbilsbeståndet i Sverige och förändringar månadsvis och årsvis.

 • Totala elbilsbeståndet i varje län och kommun med förändringar månadsvis och årsvis.

 • Elbilarnas totala energilagringskapacitet.

 • Grafisk översikt på län, kommuner och postadresser med flest registrerade elbilar.

 • De mest populära modellerna.

 • Ackumulerad månads och årsstatistik.

 • Fördelning av privata eller företagsägda fordon.

 • Postadress, modell och registreringsdatum för samtliga bilar.

 • Sökfunktion på registreringsnummer.

 • Geografisk översiktskarta, var finns bilarna registrerade?

 • Laddstandarder för olika modellar och fördelning i %.

 • Statistik över Sveriges elbussar.

 • Statistik över Sveriges laddinfrastruktur på nationell, regional och kommunal nivå.

 • Statistik som visar vilka effekter och vilka laddstationer typer som byggs mest.

 • Nyckeltal för att jämföra kommuner och län mot varandra.

 • Fordonsprognoser över laddbara personbilar, lastbilar och bussar

Beställ statistik

Beställ ELIS genom att fylla i formuläret, så kontaktar vi dig så snart som möjligt

I samband med beställning av ELIS förutsätts kunden göra sig bekant med, och acceptera, de allmänna villkoren avseende ELIS, klicka här

Hur, när och var ska vi bygga vår infrastruktur för elbilar? Hur ser elbilsbeståndet ut i vår kommun? Vilka bilmodeller är populärast? Dessa, och många fler frågor kan ELIS besvara.

Här på sidan finner du publik övergripande statistik över laddbara fordon och laddinfrastruktur i Sverige. Önskar du mer detaljerad statistik kan kan du beställa ELIS här.

Vad är ELIS?

Statistikdatabasen ELIS – Elbilen i Sverige, är en unik databas som innehåller detaljerad fakta över elbils- och laddinfrastrukturbeståndet i Sverige idag och för framtiden. ELIS uppdateras med en månads mellanrum och går att beställa som ett engångsutdrag eller i abonnemangsform med leverans varje månad.

Vem använder ELIS?

Använd ELIS som ett kraftfullt och lättöverskådligt verktyg för beslutsfattande kring elbilar och uppbyggnad av laddinfrastruktur. ELIS används redan idag av kommuner, energibolag, statliga myndigheter, konsulter, fastighetsbolag och media.