Amina Charging vill se nya partnerskap

AMINA

Power Circle välkomnar Amina Charging till partnernätverket. Amina Charging är ett norskt bolag som nu expanderar in på den svenska marknaden med en elbilsladdare som erbjuder många integrationsmöjligheter och potential för smart laddning.

Amina Charging meddelade nyligen sin entré på den svenska marknaden med nya laddaren Amina S. Amina S är en elbilsladdare för hemmabruk med en effekt på upp till 22 kW och som ger elleverantörer, styrsystem för smarta hem och laddpunktsoperatörer (CPO) möjlighet att utveckla sömlösa laddningstjänster anpassade efter deras och deras kunders behov.

– Amina Chargings grundvärdering är att partnerskap är vägen framåt för att lösa både små och stora utmaningar inom elektrifiering och hållbar energi. Vi gör detta genom att skapa elbilsladdare som är gjorda för att integreras med partners som verkar för en bättre användarupplevelse och större energieffektivitet samt genom att delta i dialoger kring hur vi kan bli bättre tillsammans. Power Circle är en oerhört viktig del av det svenska energi-ekosystemet och vi ser fram emot att vara spela en aktiv roll i nätverket i lång tid framöver i vår gemensamma elektrifieringsresa.

Den snabba elektrifieringen av transportsektorn gör att behovet av smart laddning blir allt större. År 2030 kan nästan alla nya vägfordon som säljs vara eldrivna enligt scenarier som togs fram av Power Circle under förra året. Tillgång till smart laddning vid hemmet är viktig för att sänka kostnaden och minimera belastningen på elnäten.

– Jag ser fram emot att Amina blir en del av vårt partnernätverk. Smart laddning är en förutsättning för att elnäten ska kunna hantera en snabb elektrifiering av transportsektorn, och därför krävs aktörer som Amina som skapar goda förutsättningar för smarta laddlösningar. Tillsammans kan vi accelerera elektrifieringen i samhället, säger Johanna Lakso, VD för Power Circle.

För mer information, besök Amina Chargings hemsida.

Nytt från våra partners