Anställda på Falu Energi & Vatten skaffar elbilar

Falu Energi & Vatten satsar på elfordon, har erbjudit all sin personal möjligheten att skaffa elbil och utmanar fler företag, kommuner och myndigheter att erbjuda sina medarbetare liknande förmåner.
People lined up

Falu Energi & Vatten forsätter sin satsning på elfordon och har erbjudit all personal möjligheten att skaffa en privat elbil. Intresset för leasingerbjudandet var stort och i början av juni beställdes 14 elbilar av modell Volkswagen e-up! hos Bilmetro i Falun. Under fredagen lämnas bilarna till de förväntansfulla ägarna.

– Vi gör det här eftersom vi tror mycket på elfordon. Vi har använt elbilar i våra verksamheter i fem år, så många av medarbetarna är bekanta med tekniken. Nu ger vi dem möjlighet att köra elbil och få nytta av alla fördelar med el som drivmedel i sin privata vardag, säger Daniel Asplund som ansvarar för elbilsprojektet.

Ingen kostnad för företaget

Elbilsförmånen är ingen kostnad för företaget, utan betalas genom avdrag på de anställdas lön. Satsningen ingår i elbilsprojektet och resultatet kommer att rapporteras till Energimyndigheten som är delfinansiär. De nya ägarna kommer att få svara på enkäter och vara med i utvärderingar.

– När elbilarna slår igenom på bred front kommer vi som elnätsägare förmodligen att bli påverkade på ett eller annat sätt. Genom att redan nu få ut fler elbilar på vägarna sprider vi kunskap och medvetande bland Faluborna. Samtidigt kan vi få tillbaka värdefulla erfarenheter för att anpassa vår laddinfrastruktur till framtidens fordon, säger Daniel.

Hoppas att fler erbjuder elbilsförmåner

Nu hoppas Falu Energi & Vatten att fler företag, kommuner och myndigheter ska erbjuda sina medarbetare liknande elbilsförmåner.

– Många branschkollegor som vi pratat med tycker att det är ett jättebra koncept och några kommer att haka på. Det kostar inte företaget något, men det ger personalen möjlighet att skaffa miljövänliga bilar under förmånliga former. Det påminner mycket om personaldatorpaketen som var populära för 15 år sedan, förklarar Daniel.

FEV_personalbil2_640x400

”Roliga bilar att köra”

En av de anställda som nappat på elbilserbjudandet är Johanna Hansson. Hon pendlar från Borlänge och ersätter nu sin dieseldrivna bil med en elbil.

– Jag har använt företagets elbilar i tjänsten och vet att de fungerar och är roliga att köra. När vi nu fått den här förmånliga chansen att skaffa elbil privat slog jag till. Att kunna köra helt utsläppsfritt känns jättebra. Bara tanken på att varje varv som ett vindkraftverk snurrar kan driva min elbil en mil, gör mig glad.

Innan Johanna bestämde sig tog hon med sin man till Bilmetro och lät honom prova bilen.

– Han tyckte det var som att köra gocart och nu tycker hela familjen att det ska bli jättespännande att få hem elbilen, säger hon.

För mer information:

Bengt Östling, vice vd på Falu Energi & Vatten, [email protected],  070-644 08 08

Nyheten skickades med Mynewsdesk.

Nytt från våra partners