Charge-Amps nytt partnerföretag

Man carrying an orange cable

Power Circle växer. Det senaste företaget att ansluta sig som partnerföretag är Charge-Amps AB, ett ungt och innovativt svenskt företag som utvecklar, tillverkar och säljer utrustning för laddning av elektriska fordon.

 

Tillsammans med partnerföretagen verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns kraftbolag, teknikleverantörer, konsulter, lärosäten och andra organisationer. Verksamheten inriktas på nätverk, samverkan och demonstration inom framtidsfrågor såsom e-mobility, smarta nät och förnybar energi.

 

–  Det är mycket glädjande att Charge-Amps blivit partnerföretag. De är ett bra exempel på nya, innovativa företag som växer fram till följd av elektrifiering av fordonsflottan. Tillsammans hoppas jag att vi kan verka för att lyfta fram de möjligheter som laddbara fordon och laddinfrastruktur erbjuder, säger Olle Johansson, VD för Power Circle.

 

Charge-Amps har utmärkt sig genom en innovativ och användarvänlig laddkabel som sålts i hela världen, men har också andra produkter för laddning av elfordon under utveckling. Charge-Amps uppmärksammades nyligen av Dagens Industri för sina framgångar.

 

–  Vi har under tre år utvecklat, testat och med framgång sålt en kompakt och innovativ laddkabel. Nu satsar vi på utöka vårt sortiment med ytterligare produkter. Vi erbjuder svensk ingenjörskonst när den är som bäst, och vill bidra till effektiv och säker laddning av elfordon och en utveckling av den svenska laddinfrastrukturen. Därför är det ett naturligt steg för oss att bli partnerföretag i Power Circle, och tillsammans med andra viktiga aktörer driva utvecklingen framåt, säger Charlotte Eisner, VD för Charge-Amps.

 

Om Charge-Amps AB

Charge Amps grundades i januari 2012 av Fredrik Jonsson, en skicklig entreprenör med bakgrund i elektroteknik och IT, som efter att ha köpt en av Sveriges första Nissan Leaf såg flera utvecklingsområden avseende lösningar för laddning. Den första produkten blev en mycket kompakt laddkabel med ställbar laddström, som nu utvecklats vidare och blivit en storsäljare på marknader över hela världen. Charge-Amps största marknader är Norge, Holland och Schweiz tätt följda av Tyskland och Sverige.

 

Charge-Amps har redan från början satsat på service och tillgänglighet; utbildning, rådgivning och kundsupport till våra kunder, såväl privatpersoner som företag och fastighetsägare. Vi vill trygga och bygga branschen och vägen dit går genom ökad kunskap. Läs mer på http://charge-amps.com/.

Nytt från våra partners