ChargeNode erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning

chargenode_bild

Tillgång till laddning i allmänhet, och smart laddning i synnerhet är viktiga pusselbitar för elektrifieringen av fordonsflottan, och Power Circle är därför glada att nu få välkomna ChargeNode till partnernätverket. 

Laddningen är en central del i övergången till elektrifierade fordon. Samtidigt kan en snabb introduktion av elfordon som laddar med full effekt direkt vid anslutning skapa mycket utmanande effekttoppar för elsystemet och göra laddningen onödigt dyr. Genom smart laddning kan elfordonen bli en del av lösningen och bidra till minskade kostnader för både användaren, nätägare och samhället.

ChargeNode grundades 2018 med övertygelsen om att det krävs nya tekniska lösningar med smartare resursutnyttjande för att lösa dagens utmaningar med storskalig elektrifiering. Företaget är idag ett snabbväxande greentech-bolag med säte i Göteborg och erbjuder smarta laddsystem för storskalig elbilsladdning som bygger på egenutvecklad och patensökt laddteknik. 

– För att ge bra förutsättningar för elektrifieringen av transportsektorn behövs ett väl utbyggt nät av laddstationer och vi vill hjälpa världen att lösa utmaningen att ordna laddmöjlighet för många, säger Kristian Sandahl, vd och grundare av ChargeNode.

Genom att centralisera laddtekniken kan laddning fördelas ut till fler p-platser utan behov av separat laddare på varje p-plats. Med smart styrning, t.ex. efter en bestämd avresetid, så kan bilar med kort parkeringstid laddas först och därefter de som skall stå längre. Alla får den laddning som de önskar utan att effektuttaget behöver ökas för parkeringen som helhet.

– Smart laddning är en nyckel för att elektrifieringen av fordonsflottan ska kunna skalas upp på ett sätt som är hållbart för elsystemet, säger Power Circles VD, Johanna Lakso. 

Nu byggs ChargeNodes laddsystem på flera platser i Sverige – efterfrågan har formligen exploderat sedan de invigde sin första anläggning på Varberg Energis personal- och besöksparkering våren 2019 och bland kunderna finns fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, hotell och destinationer, som exempelvis ESS Hotell, Bygg-Göta, PGA Sweden International och Kvdbil.

Läs mer om smart laddning i vårt faktablad här.

Läs mer om ChargeNode här.

Nytt från våra partners