Cirio blir första advokatbyrån i Power Circles partnerkrets

Cirio är en ledande affärsjuridisk advokatbyrå, rankas som en av de bästa inom energiområdet och har fokus på förnybar energi. Cirio strävar efter att utforma marknadens och framtidens spelregler.
Cirio

Cirio Advokatbyrå är en av de ledande affärsjuridiska advokatbyråerna i Sverige. Med sina 130 medarbetare erbjuder de bland annat affärsjuridisk rådgivning inom transaktioner, operativa och strategiska verksamhetsfrågor samt innovationsskapande samarbeten. Cirio är rankad som en av de bästa advokatbyråerna inom energiområdet, med särskilt fokus på förnybar energi.

– Som första advokatbyrån i Power Circle-kretsen vill vi bidra med juridisk spetskompetens i omställningen till ett fossilfritt samhälle, säger Jörgen Möller, partner och Head of Energy på Cirio Advokatbyrå.

Cirio strävar efter att utforma marknadens och framtidens spelregler. De vill spela en aktiv roll i att forma framtiden i den pågående fjärde industriella revolutionen – för sina klienter, sina medarbetare, för marknaden och för samhället i stort. Byrån har särskild spetskompetens inom bl.a. förnybar energi och digitalisering, vilket kan komma väl till pass inom Power Circles partnerkrets.

Energigruppen på Cirio består av specialister på avtalsförhandling, regulatoriska frågor, transaktioner, finansieringar, m.m. Bara under de tre senaste åren har byrån rådgivit klienter i ärenden som sammanlagt resulterat i att 5 GW landbaserad vindkraft tillkommer i det nordiska elsystemet. De har även sett till att havsbaserad vindkraft är på frammarsch, biogasanläggningar producerar och ersätter fossila bränslen och vattenkraftverk får nya ägare som gör nödvändiga investeringar. Cirio arbetar även med andra energislag, och transmissions- och nätfrågor ligger varmt om hjärtat.

– För att få till energiomställningen i samhället är det viktigt att arbeta över olika kompetensområden och föra samman olika discipliner. Därför känns det jätteroligt att få välkomna Cirio in i Power Circles partnerkrets, säger Johanna Lakso, vd på Power Circle.

Läs mer om Cirio på https://cirio.se/

Nytt från våra partners