Compleo ansluter till Power Circles partnernätverk  

Compeo nyhet

Power Circles partnerkrets växer när Compleo nu välkomnas till nätverket. Med erfarenhet av att bygga laddstationer sedan 2009 är Compleo en hårdvaruleverantör och producerar laddstationer som levererar upp till 200 kW. 

Compleo, med bas i Tyskland, är idag aktiva inom totalt 15 länder inklusive hela Norden genom kontor i Sverige och Finland samt samarbeten med kunder i Danmark och Norge. Företaget ingår i KOSTAL Group som jobbar globalt inom fordons- och industrielektronik-sektorn. Varannan bil innehåller KOSTAL-teknik. Compleo har egen utveckling med 170 patent, från kabinett till färdiga laddstationer som tillverkas i egna fabriker runt om i Tyskland för att säkerställa kvalitet och möta framtida krav.  

Compleo arbetar också aktivt med hållbarhetsarbete och är med och driver elektrifieringen i Sverige. De ser ett partnerskap med Power Circle som ett naturligt val för att gemensamt arbeta med dessa frågor inom branschen.  

– Vi är stolta över att vara en del av hållbarhetsarbetet och driva elektrifieringen framåt i Sverige. För oss är det viktigt att samarbeta med andra aktörer inom branschen, och därför känns Power Circle som ett självklart val för oss, säger Henrik Karlsson, VD för Compleo CS Nordic AB. 

Under våren 2023 lanserade Compleo sitt nya Big 5-sortiment, som inkluderar fem typer av laddstationer, där störst fokus ligger inom semipublika och publika laddare. Laddarna täcker alla tänkbara laddningsbehov, från väggboxar till snabbladdare och är utrustade med olika typer av smarta funktioner. De tillhandahåller även laddstationer med högre effekter, upp till 200 kW, för att möta behovet på publika laddstationer. 

– Power Circle är glada över att välkomna Compleo till partnernätverket. Smarta innovativa laddlösningar kommer att bidra till att främja elektrifieringen av fordonsflottan i Sverige och vara nödvändiga för en lyckad elektrifiering av samhället i stort. Tillsammans kan vi accelerera övergången till en hållbar och eldriven framtid, Johanna Lakso, VD för Power Circle. 

Läs mer om Compleo på deras hemsida. 

Nytt från våra partners