DEFA blir nästa laddföretag in i Power Circle

Gray DEFA logo

DEFA är för de flesta kända som globalt marknadsledande inom elektrisk bilvärme. Men efter flera förvärv av bolag inom digitala tjänster och elbilsladdning blir DEFA en stark aktör på marknaden för laddinfrastruktur, med flest uppkopplade elbilskunder i Europa. Att bli partnerföretag i Power Circle är en självklarhet.

 

Power Circle samlar en stor bredd av företag som arbetar med el inom energibranschen, för att utforska viktiga framtidsfrågor, bistå beslutsfattare med information och synliggöra elens möjligheter att bidra till en hållbar utveckling av samhället. Ett viktigt område för verksamheten är elektrifiering av transportsektorn och den laddinfrastruktur som krävs för att lyckas. Med DEFA som partnerföretag samlar Power Circle samtliga tunga aktörer på laddinfraområdet.

 

DEFA förvärvade nyligen norska SALTO Ladestasjoner AS och svenska Cloudcharge AB som ett led i en strategisk satsning på e-mobility, och blir därmed den aktör som har störst installerad bas och flest uppkopplade elbilskunder i Europa.

 

– Med DEFA som partnerföretag får vi in ytterligare en stark aktör inom laddinfrastruktur, med mycket erfarenhet bland annat från den norska marknaden. Här finns mycket kunskap och erfarenhet att ta del av, och med det som utgångpunkt kommer vi att samverka för att skynda på omställningen till eldrivna fordon och utbyggnaden av den nödvändiga laddinfrastrukturen, säger Olle Johansson, vd för Power Circle.

 

DEFA har som målsättning att bli den leverantör som bäst möter marknadens behov av stabila, smarta och framtidssäkra lösningar för laddning av eldrivna bilar. Kunderbjudandet fokuserar såväl på hem och arbetsplatser som på publik miljö, med helhetstänk, säkerhet och hållbarhet som viktiga ledord.

 

– DEFA är en helhetsleverantör och vi uppskattar att Power Circle kvalitetssäkrar branschen och att vi tillsammans kan länka ihop det helhetstänk som måste till inom V2H och energioptimering, säger Charlotte Eisner på DEFA e-mobility.

 

Power Circle som samlar ett stort antal företag från alla delar av energibranschen välkomnar med glädje ännu ett ambitiöst laddbolag bland sina partnerföretag.

 

Om DEFA
DEFAs mål är att göra människors liv enklare, effektivare och mer miljövänligt. Vi erbjuder energioptimering, IoT samt larm till såväl fastighet som fordon. Genom kontinuerlig förbättring och innovationskraft fortsätter DEFA att utveckla marknadens mest högkvalitativa produkter för det uppkopplade hemmet och bilen. DEFA är ett norskt bolag, grundat 1946. Med över 400 anställda på 3 kontinenter distribueras våra produkter och tjänster i 30 länder, spritt över hela världen.

 

Om Power Circle
Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med de cirka 60 partnerföretagen verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns energiföretag, teknikleverantörer, tjänsteföretag, lärosäten och andra organisationer. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning, demonstration och påverkan inom framtidsfrågor såsom framtidens elnät och energilager, elektrifiering av transporter samt förnybar energi. Läs mer på www.powercircle.org.

 

För mer information, kontakta;


Olle Johansson, vd Power Circle AB, +46 70 791 29 62, [email protected]

 

Charlotte Eisner, Global Sales & Market Director DEFA e-mobility , +46 70 230 79 15, [email protected]

Nytt från våra partners