Eniro visar laddstationer i realtid

Eniro, ett av Skandinaviens ledande sökföretag, visar numera Sveriges laddstationer för elbilar i sin karttjänst. Informationen kommer från den nationella databasen för laddinfrastruktur, Laddinfra.se, som drivs av Power Circle. I karttjänsten visas också realtidsinformation, där användare kan se om en laddstation är i drift och om det finns lediga uttag.

 

Elbilar och laddhybrider blir allt vanligare i Sverige. Under 2014 har marknaden ökat snabbt, och det finns idag över 7 000 laddbara fordon i Sverige. Även utbyggnaden av laddstationer har kommit igång. Det är därför en naturlig­­ och glädjande utveckling att information om var laddstationer finns integreras i de etablerade söktjänsterna, så att elbilsförare enkelt kan finna laddstationer. En extra värdefull funktion i Eniros karttjänst är att realtidsinformation visas från de laddstationer som är uppkopplade. Där indikeras direkt om en laddstation fungerar, och om det finns lediga uttag att använda.

 

– Det är ett naturligt steg för oss att integrera information om laddstationer i vår karttjänst, tillsammans med all annan information som vi redan visar. Samarbetet med Power Circle och laddinfra.se möjliggör detta, nu hoppas vi bara att fler ägare av laddstationer inser vikten av att registrera dessa så att de blir sökbara, säger Håkan Normark på Enrio.

 

Laddinfra.se lanserades i början av hösten. Intresset för att registrera sina laddstationer har varit stort; redan nu finns över 800 laddpunkter registrerade, fördelade över 240 platser. Ungefär en fjärdedel av laddpunkterna är intelligenta, dvs uppkopplade, och sänder kontinuerligt sin status till den nationella databasen.

 

– Det är glädjande att Eniro blir det första stora sökföretaget som integrerar information om laddstationer i sin karttjänst. Det är värdefullt för både dagens förare av laddbara fordon och för de som överväger att skaffa ett. Lättillgänglig information om var publika laddstationer finns är avgörande för att förenkla användandet av de laddbara fordonen. Här är Eniro ett föredöme, säger Olle Johansson, VD för Power Circle.

 

Mer information om den nationella databasen finns på www.laddinfra.se. Där kan också ägare av laddstationer registrera dessa. Eniros karttjänst hittas på kartor.eniro.se.

 

För mer information, kontakta;

Håkan Normark, Business Developer, Eniro

+46 (0)70-889 99 52, [email protected]

 

Olle Johansson, VD Power Circle AB

+46 (0)70-791 29 62, [email protected]

 

Om Eniro

Eniro är ett ledande sökföretag i mediabranschen med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen. Företaget är specialiserat inom lokalt sök och Eniros välkända varumärken, produkter och tjänster skapar dagligen användarnytta hos ett stort antal användare.

 

Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

Nytt från våra partners