EVBox ny medlem i Power Circles nätverk

Blue EVBox logo

Det nederländska laddlösningsföretaget EVBox tar nu ett större kliv in på den svenska marknaden tar plats i Power Circles nätverk. Därmed stärks partnerkretsen ytterligare inom laddinfrastruktur och e-mobility. Frågor som smart laddning, elnätets effekt och lösningar för vehicle to grid (V2G) hamnar högre på agendan och EV-box internationella erfarenhet är ett värdefullt bidrag.

 

EVBox grundades 2010 och har mer än 75 000 laddpunkter i 55 länder. Med 400 anställda i framförallt Holland och USA utvecklar EVBox en komplett laddlösning hela vägen från hårdvara till mjukvara. Efter några år på den Svenska marknaden vill EVBox dela med sig av sin erfarenhet och verka aktivt i Power Circles nätverk och de sammanhang det erbjuder.

 

Power Circle ser omställningen till el för att driva fordon som en viktig del i att minska fossilberoendet. Nya tjänster och lösningar som gör det enklare för kunder att vara elbilsägare bidrar till klimatomställningen och bli en del av det hållbara energisystemet. Arbetet med att visa teknikens möjligheter är tillsammans med Sveriges innovativa fokus bidragande faktorer till EVBoxs djupare engagemang.
EVBox har med sin erfarenhet mycket kunskap att erbjuda den svenska marknaden. De har jobbat med avancerade laddboxar för hemmabruk och dynamiskt lastbalanserade lösningar för flerfamiljsboenden och företag i flera år – på många ställen där effektfrågan varit aktuell. De har även lösningar för snabb och ultrasnabbladdare och god erfarenhet av de krav som ställs på infrastrukturen.

 

Vi vill alltid erbjuda ett brett sortiment som ska passa varje elbilsförare eller organisations behov. Med EVBox Smart Charging erbjuds nu dynamisk lastbalansering samt möjligheten att låta elbilsförare ansluta sin laddstation med solceller. Smarta system är något vi kommer se mer av i den hållbara fossilfria värld som vi hjälper bygga upp, säger Morten Rolighed Nielsen, Chef EVBox Nordics.
Branschen är i ständig utveckling och mer kunskap om nya tekniker behövs för att stärka klimat- och energiomställningen. Det är roligt att innovativa företag som EVBox tar steget och går med i vårt partnernätverk, säger Johanna Lakso, VD på Power Circle.

 

För mer information, kontakta gärna:

 

Morten Rolighed Nielsen, Chef EVBox Nordics , mobil +45 28688078

Tilman D. Thulesius, Affärsutvecklare Stockholm, Sverige, mobil 0700-097501

Daniel Kulin, Sakkunnig e-mobility på Power Circle, 076-833 07 77

 

 

 

Om EVBox

 

EVBox är global marknadsledare med över 75.000 laddpunkter världen över i mer än 55 länder, vi hjälper elbilsförare att få tillgång till laddinfrastruktur. EVBox grundades 2010 och ägs idag av franska energibolaget ENGIE. Med flera hårdvarualternativ erbjuder EVBox laddlösningar för varje behov från snabbladdning till laddning i hemmet, eller vid företag och organisationer. Genom egen tillverkning av laddhanteringsprogram är EVBox unika på marknaden med att erbjuda en holistisk laddlösning.

 

 

Nytt från våra partners