Fever Energy erbjuder en ny plattform för att sälja flexibilitet

Mall - Bilder till Notify

Energiresurser, stora som små, använder Fever Energys plattform för att delta på balansmarknaderna. Nu går företaget med som partner hos Power Circle för att ta del av nätverket och möjligheten att diskutera frågor om framtidens elmarknad.

De senaste årens utveckling av flexibilitet intresserade grundarna till Fever Energy. Det nystartade bolaget är en oberoende aktör på energimarknaden, och har utvecklat en plattform som säkerställer att deras partners kan få ut det mesta av sin flexibilitet genom att hjälpa nätet med balansering och andra energitjänster. Deras vision är en värld driven av förnybar energi – där alla kan bidra med flexibilitet.

När nu digitaliseringen börjar leta sig in i energisektorn på riktigt behövs helt nya kompetenser för att utveckla de tjänster som framtidens elsystem behöver. Fever har därför byggt ett team med erfarenhet från företag som iZettle, Spotify, Volvo On Demand, PayPal och Einride – personer som vet hur man bygger säkra, stabila och snabba plattformar. Deras plattform ska göra det enkelt, automatiserat och optimerat att delta på marknader.

– Det har blivit allt tydligare de senaste åren att de aktörer som har energiresurser för flexibilitet inte alltid har den kunskap och kompetens som behövs för att delta på olika marknader. Därför behövs aktörer som gör steget enklare, om elsystemet ska kunna få tillgång till så många som möjligt av de flexibla resurser som redan finns. Det är spännande följa hur aktörslandskapet utvecklar sig, säger Johanna Lakso, vd på Power Circle.

– För oss var det självklart att gå med i Power Circle eftersom vi vet att samarbete leder till större inflytande och möjligheter för att påverka omställningen till ett smartare, renare och säkrare elnät. Utöver en plattform och ett nätverk för att påverka politik och lagstiftning så är medlemsinformationen, utbildningarna och mötena värdefulla för oss för att växa och utvecklas. Vi har redan breddat vårt nätverk och vår kundstock tack vare Power Circle, säger Klas Johansson, vd på Fever Energy.

Läs mer på Fever Energys hemsida >>

Nytt från våra partners