Hubject går med i Power Circles nätverk

Teal and black Hubject Logo

Hubject satsar på svenska marknaden och går samtidigt med i Power Circle. Hubjects plattform möjliggör en smidig laddningsupplevelse för elbilister som reser genom att erbjuda tillgång till ett nationellt och globalt nätverk av laddare utan att kunden behöver upprätta avtal med flera operatörer.

 

Globala Hubject, med kontor i Berlin, Los Angeles och Shanghai, blir nu en del av Power Circles nätverk. Hubject är sedan en tid aktiva i Skandinavien och en av de större nationella operatörerna i Sverige – Bee Charging Solutions – har redan anslutit till Hubjects interoperabilitetsplattform. som gör att en kund kan använda en app eller laddkort i alla anslutna laddnätverk.Den snabbt växande marknaden i kombination med tekniskt mogna aktörer gör Sverige intressant. Med allt fler elbilar som kör allt längre väcks nya frågor om hur man reser mellan olika laddoperatörer och över landsgränser.

 

Vi ser nu – när vår plattform täcker över 80 procent av alla aktörer på den europeiska marknaden – att vår tjänst verkligen börjar vara meningsfull för de som erbjuder laddtjänster (ESPs och CPOs) i Sverige och utomlands. Både genom operatörens egen app, RFID-kort eller sömlöst, säger Nils Dullum, Managing Director och CSO hos Hubject.

 

Power Circle ser omställningen till elbilar som en viktig del i att minska fossilberoendet. Nya tjänster och lösningar som gör det enklare för kunder att vara elbilsägare bidrar till klimatomställningen. Hubject vill med sin plattform bygga broar mellan laddoperatörerna i Europa. Genom att vara med i Power Circle kan Hubject lära sig mer om den svenska marknaden. Samtidigt stärks Power Circles nätverk då fler erfarenheter och led i värdekedjan är representerade.

 

Branschen är i ständig utveckling och för Power Circle är det naturligt att inkludera innovativa företag från hela värdekedjan. Det är roligt att Hubject tar steget och går med i vårt partnernätverk, säger Johanna Lakso, VD på Power Circle.

 

För mer information, kontakta gärna:

Nils Dullum, MD/CSO på Hubject, mobil +45 2295 3442, +49 173 4950 156
Daniel Kulin, Sakkunnig e-mobility på Power Circle, 076-833 07 77

 

Om Hubject

Hubject är en joint venture av sju tyska bil-, teknik- och energiföretag. Genom ägarna kommer t.ex. Audis första elbil eTron som standard med ett laddkort som är anslutet till Hubjects plattform. Hubjects affär är business to business-orienterad och samlar laddinfrastrukturägare (CPO, Charge Point Operator) och laddtjänstoperatörer (MSP, Mobility Service Operator) på en eRoaming plattform. Plattformen är en marknadsplats för de kommersiella aktörernas serviceerbjudande via ett kontrakt hos Hubject. Då får alla kunder hos dessa operatörer samma möjlighet att köra sömlöst under långresor och tillgång till infrastruktur borta eller utomlands utan att ha kontrakt med flera- eller byta laddoperatör.

 

Om Power Circle

Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med ett 60-tal partnerföretag verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns energiföretag, teknikleverantörer, tjänsteföretag, lärosäten och andra organisationer. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning, demonstration och påverkan inom framtidsfrågor såsom framtidens elnät och energilager, elektrifiering av transporter samt förnybar energi.

Nytt från våra partners