Laddning för vägen till nollutsläpp 

MicrosoftTeams-image

Med destinationsladdning i fokus vill Power Circles nya partner Wattif EV bidra till att påskynda omställningen så att vi snabbt når nollutsläpp i transportsektorn. Målet är att med en nytänkande affärsmodell ge enkel tillgång till laddinfrastruktur överallt och på så sätt påskynda elektrifieringen av parkeringsplatser.  

Wattif EV är ett snabbt växande företag med bas i Bergen i Norge. De erbjuder effektiva och ekonomiskt flexibla laddlösningar för fastighetsägare, företag och BRF:er som både ökar attraktionsvärdet och värdet på fastigheten. Parkeringsplatser med laddmöjligheter är mer attraktiva för både för kunder, anställda, besökare och hyresgäster. Idag är Wattif EV verksamma i Sverige och ytterligare fem länder.  

– Vi levererar flexibla laddlösningar, god kvalitet och hög service. Det gör att vi kan möta marknadens krav på teknik och utveckling inom fordonsflottorna och bidra till att göra användandet av elbilsladdning och våra tjänster till en helt sömlös upplevelse för brukaren och alla aktörer i värdekedjan, inklusive en enkel och smidig installation, säger Joakim Forsmark, Managing Director Wattif EV Nordics & Baltics. 

Den snabba elektrifieringen av transportsektorn gör att behovet av laddning blir allt större. År 2030 kan nästan alla nya vägfordon som säljs vara eldrivna enligt scenarier som togs fram av Power Circle under förra året, och tillgång till destinationsladdning är avgörande för att få detta att hända.  

– Vi ser fram emot samarbetet med Wattif EV, som med en nytänkande affärsmodell bidrar till att föra elektrifieringen av transportsektorn framåt genom att elektrifiera fler parkeringsplatser, säger Johanna Lakso, vd för Power Circle.  

– Wattif EV växter och utvecklas snabbt och med våra erfarenheter ifrån marknaden är vi i en god position att vara aktiva i den gröna omställningen och delaktiga i forum och diskussioner som rör framtiden och frågor kring elektrifieringen, fortsätter Joakim Forsmark. Vi går med i Power Circle för att vi tycker att Power Circle är en bra plattform för detta. 

Läs mer på Wattif EVs hemsida. 

Nytt från våra partners