Leasingföretaget Arval går med i Power Circle

Leasingföretaget Arval har beslutat att gå med i Power Circle. De blir därmed det första partnerföretaget som erbjuder leasinglösningar av bland annat laddbara bilar till företags- och privatkunder. En mycket viktig aktör i värdekedjan på fordonsmarknaden.

 

Power Circle samlar en stor bredd av företag med intresse i el och elektrifiering, för att utforska viktiga framtidsfrågor, bistå beslutsfattare med information och synliggöra elens möjligheter att bidra till en hållbar samhällsutveckling. Power Circle arbetar med områdena framtidens elnät, energilagring och elektrifierade transporter.

 

I den pågående elektrifieringen av transportsektorn är det avgörande att alla delar av värdekedjan finns på plats. Arval, som erbjuder fullserviceleasing av fordon, är en viktig aktör i den värdekedjan. Med kunskap, volyminköp och korrekt bedömning av bilarnas restvärde kan Arval underlätta för sina kunder att välja laddbara bilar.

 

Power Circle har i snart tio år arbetat med elektrifiering av transportsektorn. Bland partnerföretagen finns de ledande företagen på laddinfraområdet; energiföretag, operatörer, grossister och leverantörer.

 

– Att ett första billeasingföretag ansluter sig till organisationen är mycket värdefullt. Det ger oss förutsättningar att bättre förstå leasingmarknaden och de mekanismer som påverkar den. Samtidigt kan vi bidra med kompetens och information som bidrar till att stärka Arval. Jag ser fram emot ett givande samarbete, säger Olle Johansson, vd för Power Circle.

 

Arval är ett internationellt företag med mer än 6 400 anställda i 29 länder. Företaget ägs av BNP Paribas och är specialiserade på fullserviceleasing.

 

– Arval, som är ett av de största leasingbolagen i Europa, vill bidra med att minska farliga utsläpp. Vi tycker att elektriska fordon och elhybrider är bra alternativ idag, innan andra nya rena kraftkällor har utvecklats. Vi ser att el som drivmedel inte är etablerat än i Sverige, och vi på Arval vill därför medverka till att placera mer elbilar på vägarna, baserat på vår internationella erfarenhet och kunskap, där elbilsmarknaden är i framkant. Vi vill möta miljöutmaningarna på detta sätt, säger Chris Jan Bulthuis, operations manager på Arval Sverige.

 

Power Circle och Arval kommer tillsammans med övriga partnerföretag att fortsätta arbetet med att underlätta och accelerera elektrifieringen av transportsektorn.

 

– Resan till låga koldioxidutsläpp och miljövänliga lösningar för vagnparksförvaltning är pågående och Arval är en del av det sen många år. Partnerskapet vi går in i dag med Power Circle kommer att göra det möjligt för oss att påskynda det. Partnerskapet kommer att underlätta att genomföra energiövergången, där vi vill spela en ledande roll. Jag är mycket nöjd med vårt nya samarbete, säger Sébastien Valy, vd för Arval Sverige.

 

Om Arval

Arval grundades 1989 och ägs helt av BNP Paribas och specialiserar sig på fullserviceleasing av fordon. Arval erbjuder sina kunder – stora internationella företag, små och medelstora företag och professionella – skräddarsydda lösningar som optimerar deras anställdas mobilitet och lägger ut de risker som är förknippade med vagnparksförvaltning. Expertrådgivning och servicekvalitet, som ligger till grund för Arvals kundlöfte, levereras i 29 länder med över 6 400 anställda. Arvals totala leasade vagnpark består av 1 028 142 fordon över hela världen (december 2016).

 

Arval är grundare av Element-Arval Global Alliance, den längsta stående strategiska alliansen inom vagnparkshanteringsindustrin och är världsledande med 3 miljoner fordon i 50 länder. Inom BNP Paribas hör Arval till kärnverksamheten inom Retail Banking. Läs mer på www.arval.se.

 

Om Power Circle

Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med de 60 partnerföretagen verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns energiföretag, teknikleverantörer, tjänsteföretag, lärosäten och andra organisationer. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning, demonstration och påverkan inom framtidsfrågor såsom framtidens elnät och energilager, elektrifiering av transporter samt förnybar energi. Läs mer på www.powercircle.org.

 

För mer information, kontakta;

Olle Johansson, vd Power Circle AB, +46 70 791 29 62, [email protected]

Frank Svenhard, Försäljningsdirektör, [email protected] – 08 – 799 88 90

Björn Dahlgren, Northern Link, PR-kontakt för Arval, [email protected] – 076 – 160 37 60

Nytt från våra partners