Nya partnern Magtech erbjuder lösningar för spänningsreglering 

magtech - nyhet

Power Circle välkomnar Magtech som ny partner i det växande nätverket. Det Norgebaserade företaget Magtech är specialister på automatisk spänningsreglering för låg- och mellanspänningsnät, en avgörande teknik för att möta dagens utmaningar inom energidistribution. 

Magtechs lösningar bidrar till att utnyttja befintlig infrastruktur i elnätet genom att öka kapaciteten utan att behöva omfattande och kostsamma nätutbyggnader. På så sätt kan flaskhalsar minskas och tillgängligheten av el ökas snabbt och effektivt, särskilt på platser där behovet av elektrifiering är störst.  

– Vi ser fram emot att samarbeta med Power Circle och bidra till den nödvändiga omställningen inom energisektorn. Våra lösningar är viktiga verktyg för att hantera dagens utmaningar i elnätet, och vi är glada över att vara del av ett nätverk som arbetar i elektrifieringens framkant, säger Magtechs VD, Eilert Bjerkan. 

Magtech, som nominerats till The Norwegian Smartgrid Centres innovationspris 2024, levererar spänningsregulatorer och boostrar för lågspänningsnät, samt distribustionstransformatorer och autotransformatorer för mellanspänningsnät. Dessa lösningar möjliggör snabbare och mer kostnadseffektiva alternativ än traditionell nätutbyggnad, vilket blir allt viktigare med de ökade spänningsrelaterade flaskhalsarna i elnätet. 
 

– Magtechs innovativa lösningar till att stärka våra elnät och hantera spänningsutmaningar på ett hållbart sätt. Deras expertis kommer att vara ett viktigt tillskott till vårt nätverk när vi gemensamt arbetar för att accelerera elektrifieringen och skapa ett resurseffektivt och robust elsystem, säger Johanna Lakso, vd på Power Circle.  

Läs mer om Magtech på deras hemsida: https://magtech.no/ 

Nytt från våra partners