Nya partnern Ntricity vill samverka för ett demokratiskt elsystem

ntricity

Nystartade Ntricity är ny partner i Power Circle. Bolagets affärsidé är att hjälpa företag att göra förnybar energi lönsam på en allt mer decentraliserad energimarknad.

– Vi är jätteglada över att ha blivit del av Power Circles nätverk. För oss representerar Power Circle själva andan i framtidens elsystem. Med medlemskapet får vi tillgång till ett forum av likasinnade, där vi kan samarbeta för att skapa ett decentraliserat och demokratiskt elsystem som främjar elektrifieringen och bidrar till ett hållbart samhälle, säger Lars Skoglund, vd för Ntricity.

Lars grundade Ntricity efter att under tio år ha arbetat i flera olika roller i hjärtat av nordisk elmarknad och kraftproduktion. Och han medger att det skedde i en anda av frustration.

– Jag hade länge sett möjligheterna som fanns för att skapa ett elsystem där förnybar energi är en stabil tillgång och en lönsam affär för kommunala energibolag, industrier och privatpersoner. Samtidigt blev jag trött på att utvecklingen bromsades upp av gamla regleringar och vissa aktörer. Nu ser vi hur både EU och svenska politiker banar vägen för ett öppet och demokratiskt elsystem som bidrar till ett hållbart samhälle. Många bolag vet inte hur de ska hantera det. De ser förändringarna komma, men vet inte hur de ska skapa lönsamhet i exempelvis batterier eller investeringar i förnybar energi. Det är där vi kan bistå med vår expertis, säger Lars Skoglund.

Ntricitys verksamhet går ut på att genom affärsutveckling och intelligent aggregering av energiresurser hjälpa företag att utveckla nya, lönsamma tjänster inom förnybar energi och därmed bidra till utvecklingen av en hållbar och demokratisk energimarknad. Bolaget ingick nyligen ett samarbetsavtal med Varberg Energi. Samarbetet går ut på att – med hjälp av Ntricitys tekniska plattform – kombinera elbilar, batterier och andra resurser hos företag och privatpersoner med ett nätbatteri för att balansera energi och effekt lokalt i energisystemt.

– Det som är så roligt med det här är att vi nu äntligen skrider till verket – och plockar fram affärer som ett energibolag i sin tur kommer att kunna erbjuda till sina kunder. På så sätt ser vi till att uppnå ett maximalt värdeskapande i batteriet. Men det här är bara en i raden av nyheter från Ntricity. Vi har mängder av spännande saker på gång som vi hoppas kunna återkomma till inom en snart framtid, avslutar Lars Skoglund.

Läs mer på: www.ntricity.se

Nytt från våra partners