Nytt partnerskap för snabbare och säkrare energiomställning

Jenny Larsson på Hitachi ABB Sverige mot utsikt från kontor i skyskrapa i motljus

Power Circles nya partner Hitachi ABB Power Grids är en världsledande aktör med 250 års samlad erfarenhet av lösningar inom energiområdet och en bredd av verksamhetsområden. Vi välkomnar ett partnerskap som tillför effekt och momentum i energiomställningen.

Hitachi ABB Power Grids arbetar med lösningar för smarta elnät, elektrifierade transporter, system för storskalig utbyggnad av förnybar energi och energilagring som hjälper världens länder att snabbt och driftsäkert ställa om till fossilfrihet. Nyligen spänningssattes till exempel NordLink som med hjälp av HVDC-teknik länkar samman Tysklands och Norges energimarknader som ett steg i att påskynda Europas övergång till ett koldioxidneutralt energisystem. 
 
– Precis som Power Circle är vi övertygade om elektrifieringen som möjliggörare för en hållbar utveckling. Som ny partner ser vi fram emot flera givande utbyten där vi tillsammans med andra kan accelerera utvecklingen, ta fram nya lösningar och driva på kloka investeringar. Det är ett självklart val för oss att vara med i Power Circle, säger Jenny Larsson, vd Hitachi ABB Power Grids i Sverige 

Hitachi ABB Power Grids har 36 000 anställda, varav 4 000 i Sverige, och är verksam i ett 90-tal länder där man bidrar i en stor variation av projekt – allt ifrån omställning av industrier, transportsektorn, energisektorn, datacenter, städer och lokalsamhällen. Detta skapar en bred kunskap om hur omställningen till ett fossilfritt samhälle kan se ut och genomföras. 

– Vi är glada att Hitachi ABB Power Grids vill bli en del av vårt nätverk. Deras kunskaper om smarta elnät, robusta energisystem och digitaliserade lösningar kommer bidra till de projekt och diskussioner vi arbetar med, säger Johanna Lakso, vd på Power Circle.  

Läs mer om Hitachi ABB Power Grids på deras hemsida: https://www.hitachiabb-powergrids.com/se/sv    

Nytt från våra partners