PiteEnergi: Ny partner för framtidens hållbara energiförsörjning

Pite Energi partnerbild 2

Power Circle välkomnar PiteEnergi till partnernätverket! Med sitt engagemang för hållbar energi spelar PiteEnergi en viktig roll i övergången till mer hållbara energilösningar. Detta arbete är avgörande för att uppnå både lokala, nationella och globala klimatmål.

PiteEnergi har strategiskt satsat på 100 % förnybar energi för att bidra till en renare och mer hållbar energiförsörjning i regionen. Deras arbete omfattar allt från kundunika lösningar inom solceller, batterilagring och elbilsladdning till att utveckla ett effektivt fjärrvärmesystem som förser hushåll och företag med hållbar uppvärmning. Som ägare av elnätet i Piteå Kommun vill PiteEnergi säkerställa en tillförlitlig energiförsörjning samtidigt som de förbereder nätet för framtidens behov. 

Jörgen Andersson-Strand, vd på PiteEnergi, kommenterar det nya partnerskapet:

– Att samarbeta med organisationer som Power Circle är avgörande för att driva på den energiomställning som behövs för att möta dagens och morgondagens utmaningar. Genom vårt partnerskap kan vi dela kunskaper, erfarenheter och tillsammans arbeta för att öka utvecklingstakten av hållbara och innovativa energilösningar.

Johanna Lakso, vd för Power Circle, ser samarbetet med PiteEnergi som en viktig del i nätverkets arbete för en hållbar energiframtid:

– Genom att samarbeta med PiteEnergi får vi tillgång till deras erfarenheter av att vara ett lokalt energibolag med stora visioner. Tillsammans kan vi hitta lösningar som accelererar elektrifieringen och den hållbara energiomställningen, något som vi båda strävar efter.

Läs mer om Pite Energi

Nytt från våra partners