Polarium ansluter till Power Circle

polarium

Genom att kombinera energilagringslöningar byggda på litium-jonteknik med en smart teknisk plattform möjliggör Power Circles nya parter Polarium för sina kunder att minska både sina kostnader och sina utsläpp.

Polarium grundades för att med energilagringslösningar byggda på litium jon-teknik bidra till en smartare energianvändning och ett mer hållbart energisystem. Genom att kombinera högkvalitativa batterier med en uppkopplad teknisk plattform och intelligenta applikationer hjälper Polarium sina kunder att minska både energikostnader och klimatavtryck, samtidigt som de säkerställer att de alltid har energi när de behöver det.

– På Polarium jobbar vi ständigt för att ligga ett steg före – för att alltid erbjuda världens bästa energilagringslösningar och för att bidra till en smartare energianvändning. Genom Power Circle ser vi en möjlighet att kroka arm med partners som tänker likadant och som också vill driva utvecklingen mot en mer hållbar framtid, säger Maha Bouzeid, Head of Business Development på Polarium

Intresset för batterilager för stationära applikationer har vuxit kraftigt inom energibranschen de senare åren. Batterilager har en lång rad potentiella tillämpningar, allt ifrån att fungera som reservkraft, avlasta nätet vid elbilsladdning, lösa flaskhalsar i elnätet, kapa toppar och jämna ut elförbrukningen hos kunder, till att bidra med stödtjänster till elsystemet.

– Vi är glada att välkomna Polarium till partnerkretsen. Med sin långa erfarenhet av batterilagring för telekomsektorn och nu med satsningar inom nya sektorer kommer de in med mycket kompetens som Power Circles nätverk kan dra nytta av, säger Johanna Lakso, VD för Power Circle.

Om Polarium:

Efter att till en början enbart ha fokuserat på energilagring för telekomsektorn har bolaget sedan 2020 expanderat till att även tillhandahålla sina skalbara lösningar till kommersiella fastigheter och tillverkningsindustrin. Idag har Polarium implementerat över 350 000 installationer i fler än 65 länder på alla kontinenter och i alla klimatzoner – från ekvatorn till Arktis.

Läs mer på Polariums hemsida.

Nytt från våra partners