Pratexo går med i Power Circle

Namnlös

Power Circles senaste partner, Pratexo, gör det möjligt för företag och organisationer att få ut mer av sina dataströmmar, få bättre beslutsunderlag i realtid, effektivare operativa processer och på så sätt nå sina hållbarhetsmål.

I takt med att IoT-lösningar blir allt vanligare ökar mängden data radikalt för många organisationer. Utmaningar med bandbredd, latens och regleringar leder till ökade kostnader och gör att många företag söker efter komplement till att hantera data i centrala moln. En annan utmaning som många företag brottas med att deras data hanteras i silos vilket bidrar till ökad komplexitet.

En lösning på dessa utmaningar är så kallad edge computing, som hanterardata i lokala nätverk närmare den plats där den genereras. Genom att använda Pratexos smarta edge computing-arkitektur skapar företag sina egna s.k. distribuerade mikro-moln, där de kan spara, hantera och analysera data lokalt, istället för att skicka den till sin externa molntjänst.

När Pratexo-arkitekturen är på plats, kan organisationen koppla till applikationer såsom analysverktyg, Machine Learning, och artificiell intelligens. Då plattformen både är flexibel, säker och skalbar, kan fler applikationer läggas på i framtiden allt eftersom kundens behov ändras, utan att det bidrar med komplexitet eller stora kostnader.

Man kan likna oss vid en smart mobiltelefon. Pratexo är själva operativsystemet som skapar grunden för dig att ladda ner nya appar när du vill. – Caroline E. Olsson, Stabschef på Pratexo

Utöver flexibiliteten och skalbarheten, är Pratexos öppna teknologi något som många kunder uppskattar – det är enkelt för kunden att koppla in plattformen till redan existerande system, oberoende av vilka andra system-leverantörer kunden har.

Vi är en del av det eko-system som kan bidra till en accelererad digitalisering av elbranschen, och ser fram emot att lära känna medlemmarna Power Circle. Tillsammans kan vi skapa en mer hållbar framtid, säger Caroline E. Olsson.

Pratexo hjälper just nu exempelvis ett elnätsbolag i Norge med att optimera nätet och minska underhållskostnader genom att koppla upp edge computing-noder i deras transformatorer. Läs mer om projektet här.

Vi är glada över att kunna välkomna Pratexo till partnernätverket och tror att de kommer kunna bidra genom att visa på digitaliseringens möjligheter inom branschen, säger Johanna Lakso, VD för Power Circle.

Om Pratexo:

  • Pratexo är ett edge computing-företag med verksamhet i USA, Norge och Sverige.
  • Företaget grundades i Norge i slutet av 2019, baserat på flera decenniers erfarenhet av att bygga komplexa, skalbara och högpresterande datorsystem för organisationer som till exempel PayPal och NASA.
  • Undrar du var namnet kommer ifrån? Pratexo kommer från latinets “Praetexo” som betyder “kant” (“edge” på engelska).
  • Tidigare i år utsågs Pratexo till Edge Computing Start-up of the year 2021. (Läs mer här)
  • Är edge computing nytt för dig? Se här för ett kort videoklipp som beskriver grunderna.
  • Läs mer om Pratexo på deras hemsida eller kontakta [email protected].

Nytt från våra partners