Teknikbolaget Myrspoven går med i Power Circle!

Black Myrspoven logo

– Verkligen kul att Myrspoven går med i nätverket. Digitaliseringen är en viktig del i energiomställningen. Här har Myrspoven en spännande innovation och bra perspektiv att bidra med i våra diskussioner framöver, säger Johanna Lakso, vd på Power Circle.

Myrspoven har utvecklat en metod för energi- och driftoptimering av fastigheter baserad på AI. Den tar hänsyn till parametrar från byggnaden genom mätare/sensorer för värme, kyla, ventilation, CO2 och energi. Myrspoven tar nu nästa steg och startar en ny pilot tillsammans med ett antal fastighets-, energi- och nätbolag starta och driva en fullskalig pilot där de ingående fastigheterna aktivt kommer ges möjlighet att svara på anrop om lastväxling för att möta energisystemets behov.

– Behovet av flexibilitet är enormt i Sverige. Vi ser att Myrspoven har stor potential att bidra genom vår AI som möjliggör styrning av ett stort bestånd fastigheter. Detta på ett skalbart och kostnadseffektivt sätt, som kan skapa mer dynamiska fastigheter med möjlighet att bidra till energisystemet med flexibilitet, säger Anders Kallebo, vd på Myrspoven.

Läs mer om Myrspoven: https://myrspoven.se/

Nytt från våra partners