TRINE nytt partnerföretag i Power Circle

Trine image and logo

TRINE har nyligen blivit partnerföretag i Power Circle. Power Circle består av ett 40-tal partnerföretag och verkar för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns kraftbolag, teknikleverantörer, tjänsteföretag, lärosäten med flera.

 

TRINE är ett ungt företag från Göteborg, med visionen att utrota energifattigdomen i världen med hjälp av solenergi. TRINE möjliggör för privatpersoner och företag att göra investeringar i specifika solenergiprojekt. Den som investerar får avkastning på kapitalet samtidigt som man bidrar till att fler människor får tillgång till elens många fördelar.

 

– Vi ser ett stort intresse bland privatpersoner att medinvestera i dessa solenergiprojekt tillsammans med energibolag. Power Circle är ett strålande sammanhang att testa bolagens intresse att möta sina kunder digitalt och tillsammans skapa en värld utan energifattigdom, säger Sam Manaberi, VD, TRINE.

 

Olle Johansson, VD på Power Circle ser TRINE som ett spännande företag med en enorm potential att ge fler människor möjlighet att få tillgång till elektricitet:

 

– TRINE har en väldigt spännande affärsmodell som möjliggör för vem som helst att investera i projekt som kan förändra vardagen och öka livskvalitén för människor i utvecklingsländer. Jag ser fram emot att få samarbeta med TRINE och stötta dem i deras mission att ge fler människor tillgång till el, säger Olle Johansson.

 

TRINE kvalificerade sig till finalen i innovationstävlingen på Power Circle Summit i mars och placerade sig på andra plats i tävlingen.

 

Om TRINE

I dag lever mer än en miljard människor i utvecklingsländer i så kallad energifattigdom. De förlitar sig på fossila bränslen för el och ljus. TRINE är ett impact fin-tech startup grundat 2015 med visionen att lösa detta problem. TRINE deltar i Chalmers Ventures acceleratorprogram i Göteborg och utvecklar en unik crowdinvesting-plattform som sammanför kapital från privatpersoner med solenergientreprenörer på tillväxtmarknader. Som kund investerar du i specifika solenergiprojekt och får avkastning på din investering när den lokala solenergientreprenören återbetalar lånet från TRINE.

 

Om Power Circle

Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med de över 40 partnerföretagen verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns kraftbolag, teknikleverantörer, konsulter, lärosäten och andra organisationer. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning, samverkan och demonstration inom framtidsfrågor såsom e-mobility, smarta nät och energilager samt förnybar energi.

 

För mer information, kontakta;

Olle Johansson, VD Power Circle AB, +46 (0)70-791 29 62, [email protected]

Hanna Lindquist, Communications & Customer Growth, TRINE AB, +46 (0)76-191 53 28, [email protected]

Nytt från våra partners