Unimi Solutions blir partnerföretag

Green Unimi Solutions logo

I spåren av den kraftiga utbyggnaden av laddinfrastruktur runt om i världen växer nya företag fram. Ett sådant är Unimi Solutions, som utvecklat ett innovativt markfundament för laddstationer som ger stor flexibilitet i installationen och minskar risken för kostsamma reparationer. Unimi Solutions har nu beslutat att bli partnerföretag i Power Circle.

 

Power Circle har länge varit verksamma i frågor som rör elektrifiering av transportsektorn och den infrastruktur som behövs för detta. Laddinfrastruktur är mer än laddstolpar, vilket Unimi Solutions är ett bra exempel på. Unimi Solutions har med sitt universalfundament Unimi-1base en produkt som ger en stabil förankring av laddstationen som samtidigt hjälper till att minimera kostnaden för den som äger laddstationer över tid genom att möjliggöra att parkeringsplatser kan förberedas för laddstationer kostnadseffektivt vid ny- och ombyggnation. Även efter att laddstationen installerats skapar Unimi-1base värde för laddstationsägaren genom enkelhet och flexibilitet vid utbyte eller reparation av stationen, oberoende av fabrikat på laddstation.

 

I början av 2018 beslutade Unimi Solutions att bli partnerföretag i Power Circle.

 

– Inom några år kommer vi sannolikt att behöva laddstationer på de flesta platser där vi normalt parkerar bilen. Det mest kostnadseffektiva är att förbereda parkeringsplatser i samband med nybyggnation, näst efter att förbereda för många laddstationer när man väl börjar gräva i marken. Denna typ av flexibelt fundament borde vara en självklarhet då. Unimi Solutions bidrar med intressanta perspektiv till vårt arbete och jag ser fram emot vårt samarbete, säger Olle Johansson, vd för Power Circle.

 

Unimi Solutions startades 2010. Idag finns deras universalfundament installerat på hundratals platser, främst i Europa men även i USA och senast Ryssland.

 

– Power Circle driver flera av de viktigaste frågorna inom energiomställningen på ett modernt och nytänkande sätt. I likhet med oss själva har de nått framgång med relativt små medel men stor expertis inom branschen. Vi ser fram emot att samarbeta och förklara hur nya och innovativa lösningar kan hjälpa byggbolag, kommuner, energibolag att påskynda den storskaliga utbyggnad av laddinfrastruktur som nu står för dörren för säger Mathias Hökfelt, delägare och grundare på Unimi Solutions.

 

Power Circle och Unimi Solutions kommer tillsammans med övriga partnerföretag att fortsätta arbetet med att underlätta och accelerera elektrifieringen av transportsektorn.

 

Om Unimi Solutions

Unimi Solutions utvecklar och säljer modulära fundament specifikt framtagna för kostnadseffektiv utbyggnad av publika laddstolpar till elbilar. En stor fördel är att gator och parkeringsplatser kan förberedas med fundament när man ändå gräver och dessutom förenklas byggprocessen och minskar riskerna för alla parter. Unimi Solutions patenterade koncept har sedan starten 2010 använts i fler än 1,500 installationer för både normal- och snabbladdare i främst Norge och EU men även USA och Ryssland. Bland kunderna finns flera ledande energibolag, byggbolag, kommuner och operatörer av laddstolpar. www.unimisolution.com / www.unimi.se

 

Om Power Circle

Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med de 60 partnerföretagen verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns energiföretag, teknikleverantörer, tjänsteföretag, lärosäten och andra organisationer. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning, demonstration och påverkan inom framtidsfrågor såsom framtidens elnät och energilager, elektrifiering av transporter samt förnybar energi. Läs mer på www.powercircle.org.

 

För mer information, kontakta;

Olle Johansson, vd Power Circle AB, +46 70 791 29 62, [email protected]

Mathias Hökfelt, Managing Partner, Unimi Solutions AB, +46 70 344 53 72, [email protected]

Nytt från våra partners