Vialumina optimerar transportsektorn

Vialumina

De senaste åren har elektrifieringen av kommersiella transporter tagit fart på riktigt och allt fler företag står inför beslutet att ställa om sina fordonsflottor till eldrift.  En viktig pusselbit i denna omställning är analys och optimering av befintliga fordonsflottor för att underlätta elektrifieringen. Power Circles senaste partner, Vialumina, har just detta som affärsidé.

Vialumina grundades 2020 av två före detta konkurrenter inom elbilsladdning som delade en vision om att skapa lönsamma och hållbara fordonsflottor. Deras lösning bygger på smart bearbetning och analys av data för att koppla upp, optimera och elektrifiera kommersiella fordonsflottor via ett ”Digital Fleet System”. Genom att analysera hur olika fordon körs över tid kan Vialumina ta fram analyser och strategier som beslutstöd till företag som vill ställa om hela eller delar av sina transporter och fordonsflottor för att kunna bli mer hållbara och kostnadseffektiva. Nu blir Vialumina en del av Power Circles partnerkrets.

– Rätt nätverk och sammanhang är avgörande för att Vialumina ska nå ut till kunder och samarbetspartners som dessutom kommer att verka som kravställare på våra tjänster – det vet vi av erfarenhet att Power Circle kan erbjuda. Vi ser fram emot att på nytt bli aktiva medlemmar och bidra i arbetet mot en elektrifierad fordonsflotta med allt vad det innebär, säger Pontus Frohde, CEO och medgrundare till Vialumina.

Genom att studera olika verksamheters profil, körmönster och geografisk placering kan Vialumina analysera ett företags elektrifieringspotential, alltså vilka fordon som är redo att bytas ut mot eldrivet samt vilka modeller som passar bäst. Att välja rätt batteristorlek, hur mycket laddning fordonet kan ta emot, volym, last och dragspecifikation är viktiga parametrar för en kostnads- och resurseffektiv elektrifiering av fordonsflottan.

– En bra dataanalys minskar tröskeln för företag att elektrifiera fordonsflottan och bidrar till ett mer resurseffektivt transportsystem. Vi välkomnar Vialumina till partnerkretsen och ser fram emot vidare samarbeten, säger Anna Wolf, tillförordnad vd på Power Circle.

Genom partnerskapet kan Power Circle och Vialumina gemensamt arbeta för att påskynda omställningen i transportsystemet.

– Jag kom med i Power Circle via Chargestorm redan 2010 och har sett vilken viktig roll Power Circle och dess medlemmar har på den här marknaden, därför är det extra kul att nu få bli medlem igen fast denna gång med Vialumina-hatten på, säger Patrik Lindergren medgrundare och CTO på Vialumina

Om Vialumina:

Vialumina grundades 2020 av två före detta konkurrenter inom elbilsladdning som delade en vision om att skapa lönsamma och hållbara fordonsflottor. Deras lösning bygger på smart bearbetning och analys av data för att identifiera effektiviseringsmöjligheter via ett ”Digital Fleet System” som kopplar upp, optimerar och elektrifierar kommersiella fordonsflottor.  Vialuminas målsättning är att kunna erbjuda kostnadsbesparingar upp till 50%, ett minimalt koldioxidavtryck, automatiserade hållbarhetsrapporter, säkrare och nöjdare medarbetare och på så vis förbättra våra kunders lönsamhet och position. Läs mer på deras hemsida.

Nytt från våra partners