Power Circle är partner till eComExpo 2022

Skapa bilder till Event

Den 6-7 april går den nya mässan eComExpo av stapeln och Power Circle är en av mässans partners. Elektrifieringen av de kommersiella transporterna är i rullning och eComExpo är motsvarigheten till den framgångsrika eCarExpo men med fokus på eldrivna nyttofordon.

eComExpo är mötesplatsen för politiken, tekniken, forskningen och användarna av elektriska nyttofordon i en tid då kontinuerlig dialog och samverkan är kritiskt för att omställningen ska gå så snabbt som den behöver göra. Mässan bjuder på både utställning, provkörning och ett konferensprogram med seminarier som tar upp teman såsom hur business caset ser ut för både eldrivna fordon och för batterilager, hur vi ska säkra tillräcklig elnätskapacitet för fordonens laddning och forskningens roll i omställningen till e-mobilitet.

Power Circle medverkar med en keynote på temat hur ny teknik och digitalisering underlättar elektrifieringen av transportsektorn och hur de eldrivna fordonen blir en resurs i framtidens elsystem. Power Circle kommer även att leda två panelsamtal med högaktuella ämnen. I det ena kommer vi prata med ledamöter från Elektrifieringskommissionen om hur vi ska kunna möta effektbehovet från laddning av transporter och hur näringsliv och stat tillsammans kan arbeta för att infrastrukturen inte ska bli ett hinder för elektrifieringen. I det andra samtalet kommer vi få höra hur ett gäng av Power Circles partnerföretag ser på energilagrets roll i elsystemet med frågor som vilka drivkrafter, möjligheter och hinder som finns, vilka applikationer som är mest attraktiva idag, samt hur ägande och affärsmodeller kan se ut.

För fullt konferensprogram och biljetter se eComExpos hemsida.

Nytt från våra partners