NES nytt partnerföretag i Power Circle

Power Circle har fått ytterligare ett partnerföretag. Denna gång är det amerikanska Networked Energy Services (NES) som i samband med att de öppnar ett svenskt kontor också går med i Power Circle för att stärka sitt nätverk, lyfta fördelarna med smarta elnät och vara med och utforska och påverka energiområdets framtidsfrågor i Sverige.

 

Power Circle fortsätter att växa och har idag drygt 40 partnerföretag. Med NES får Power Circle förstärkning av ett innovativt bolag som verkar i skärningen mellan energi-, IT- och kommunikationsbranschen.

 

– NES är ett spännande företag som formats av två just nu starka samhällstrender – digitalisering och tjänstefiering. Deras tjänster inriktas på att bidra till ett smartare och effektivare elnät där utrymme skapas för innovativa tjänsteerbjudanden och intelligent användning av energi, vilket ligger helt rätt i tiden. Jag ser fram emot ett spännande samarbete, säger Olle Johansson, VD för Power Circle.

 

Petter Pettersen, som leder NES Sverigeverksamhet från Stockholmskontoret, ser partnerskapet som en viktig del i deras etablering i Sverige och fokus på den svenska energimarknaden:

 

– Att bli en del av Power Circle är ett viktigt steg i vår etablering i Sverige och Norden. Frågan om smarta elnät är en fråga för hela samhället, och tillsammans med andra aktörer som arbetar mot denna avgörande transformation är vi starka. Vi kommer ha stor nytta av varandra i denna förändring.

 

Om NES

Networked Energy Services är en globalt ledande leverantör av system i den pågående transformationen av traditionella elnät till smarta elnät. Dessa system förser kunderna med allt från högre driftsäkerhet och skydd mot nuvarande och nya cyberhot till möjligheten att erbjuda nya innovativa tjänster där energianvändning mäts och styrs med hjälp av intelligent informationshantering. NES bildades i oktober 2014 genom en avknoppning av Echelons enhet för nätmodernisering. Mer information om NES, dess produkter (inklusive programvara för nätstyrning, distribuerade kontrollnoder, och smarta mätare) och tjänster hittar du på http://www.networkedenergy.com.

 

Om Power Circle

Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med de över 40 partnerföretagen verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns kraftbolag, teknikleverantörer, tjänsteföretag, lärosäten och andra organisationer. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning, samverkan och demonstration inom framtidsfrågor såsom e-mobility, smarta elnät och energilager samt förnybar energi.

 

För mer information, kontakta:

Olle Johansson, VD Power Circle AB, +46 (0)70-791 29 62, [email protected]

Petter Pettersen, Sverigechef NES, +46 (0)70-140 43 50, [email protected]

Nytt från våra partners